Terugblik op eerste Carrièrebeurs Westfriesland

Dinsdag 17 oktober werd de eerste Carrierebeurs Westfriesland georganiseerd bij het Tabor College locatie d’Ampte in Hoorn. Organisator Alex Gitzels van Westfriesland Media kijkt tevreden terug op deze dag. “Veel bedankjes en ook ‘Goed dat dit georganiseerd wordt’ gehoord van de bezoekers.”

Totaal 14 standhouders waren deze dinsdagmiddag op de beurs aanwezig. Een viertal uitzendbureau’s hadden in totaal ruim 200 vacatures in de aanbieding. Gitzels: “Binnen 15 minuten minuten bleek dat de eerste bezoeker al op gesprek mocht bij een bedrijf. Mooi is dat, iemand met een nieuwe carrièrekans.” Ook de andere standhouders konden uitgebreid de gesprekken aangaan. “Geen moment was het echt te druk en met zo’n 250 bezoekers vindt ik dit een goed geslaagde eerste editie.”

Beoordeling

Natuurlijk heeft ook elke beurs verbeterpunten. Bepaalde beroepsgroepen waren onderbelicht en ook voor opleidingen was het aanbod nog wat beperkt. Deze punten neemt de organisator zeker ter harte. “Ik heb een tijdje bij de uitgang gestaan en gevraagd of een ieder een korte evaluatie wilde invullen. Daaruit blijkt dat slechts 1 formulier de beurs een onvoldoende gaf. Tientallen formulieren gaven een 6 tot 6,5 maar zeer blij was ik van de vele formulieren met een 7 en 8 en hoger. Dan blijkt dat deze beurs een schot in de roos was.”

Vervolg

Natuurlijk is de vraag of dit een vervolg gaat krijgen. “Tja, duidelijk is dat uit wat ik nu vernomen heb iedereen zeer tevreden was, maar voor een breder publiek moet het groter en meer. Daar komt dus wel wat extra’s bij kijken. Maar iedereen die nu al interesse heeft in een volgende beurs kan contact met mij opnemen.” Waarmee Gitzels toch hint op een vervolg.

——————————– ——————————

Foto’s: Fotograaf Ilona was zo enthousiast met het maken van de profielfoto’s dat zij er ruim 1500 heeft gemaakt. Inmiddels heeft zij ze allemaal geselecteerd, gesorteerd en bewerkt. Bekijk hier de hele serie.

Tip: Heb je de vacatures op deze website ook al bekeken? Van stages, deeltijd tot fulltime met diverse opleidingsachtergronden.

Founding partners: