Carrièrebeurs Westfriesland; kennismaken met werkzoekende van nu en de talenten van morgen

poster_mockup_carrierebeurswestfriesland2
0

HOORN – Dinsdag 9 november wordt de 4e editie van Carrierbeurs Westfriesland georganiseerd bij het Horizon College in Hoorn. Die middag tussen 13.00 uur en 16.00 uur is iedereen welkom om zich te oriënteren voor beroepsoriëntatie, stages en banen bij de bedrijven aanwezig op de beurs.

Door de landelijke beperkingen was het lang onzeker of de beurs doorgang kon vinden, maar eind september stonden alle lichten op groen. “Meerdere bedrijven hebben aangegeven graag weer aanwezig te willen zijn. Je merkt dat het vervullen van vacatures steeds moeizamer gaat. Je bedrijf laten zien werkt voor nu, maar is ook een kennismaking voor later”, aldus organisator Alex Gitzels van Werkbij Westfriesland.

4e editie

Net als vorige editie in 2019 wordt de beurs gehouden tijdens de lesuren van de school, waardoor veel leerlingen de kans hebben om een bezoek langs de standhouders te brengen. Gitzels: “De inmiddels aangemelde bedrijven zijn divers, van kinderdagopvang tot een IT bedrijf. Leuk ook dat dit jaar de sector Economie de beurs in hun lesweek over beroepsoriëntatie meeneemt. Naast kennismaken met bedrijven krijgen zij een inspiratiesessie, sollicitatietrainingen en is er een professionele fotograaf voor portretfoto’s.”

Ook voor niet leerlingen

Naast de leerlingen van de vele mbo opleidingen in Hoorn zijn ook niet scholieren van het Horizon College welkom om de beurs te bezoeken. Ook zij kunnen kennismaken met de bedrijven en vragen wat de carrière nu en later mogelijkheden zijn. Dit past ook goed op de regel ‘Waar ga jij straks werken’ die groot op de campagne posters staat die vanaf 25 oktober twee weken lang in Hoorn langs de weg staan. Bezoekers kunnen naast een mogelijke baan via een beursticket ook kans maken op leuke prijzen.

Bedrijven

Volgens Gitzels kunnen bedrijven zich nog aanmelden. “Er is dit jaar gekozen worden een gelimiteerd aantal bedrijven. Er zijn daarom maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.” Op www.carrierebeurswestfriesland.nl kunnen geïnteresseerde bedrijven meer informatie vinden. “Pak deze kans om je te laten zien aan de werkzoekenden van nu en de talenten van morgen,” laat de organisator enthousiast weten.

Organisatie

De 4e editie van de Carrièrebeurs Westfriesland is onderdeel van Werkbij Westfriesland. “Dit is het vernieuwde carrièreplatform van Westfriesland. Hierop gaan we informatie over opleidingen en werk in de regio delen. Net als op de beurs kijken we verder dan alleen de vacatures en bieden de vele mooie Westfriese bedrijven een plek om zich online te profileren met echte video’s van de werkvloer en relevant nieuws over het bedrijf en de producten. De website is 5 jaar terug opgestart vanuit de Westfriese gemeenten en gaat nu als informatieplatform talenten aan de regio binden.”

Klik hier voor aanmelden bedrijven of hier voor overzicht deelnemende bedrijven.

Founding partners: