Laatste DEEN diploma-uitreiking; 103 studenten een MBO- of HBO-diploma

2 geslaagden + overhandiging Gijs Otten award aan Clint Slot
0

REGIO – Op vrijdag 16 juli kregen tijdens een feestelijke uitreiking maar liefst 103 collega’s een MBO- of HBO-diploma uitgereikt. De diploma-uitreiking was dit jaar grotendeels online. Daardoor konden, ondanks corona, ook familieleden en vrienden van de geslaagden aanwezig zijn. De diploma-uitreiking werd afgesloten met een online borrel compleet met live zangers via een livestream. Anders dan anders, maar zeker zeer geslaagd!

Al meer dan 12 jaar biedt DEEN als werkgever al haar werknemers de mogelijkheid om een MBO- of HBO-studie te volgen. Deze opleidingen worden vanuit het eigen opleidingshuis door DEEN zelf verzorgd in samenwerking met NCVB Bedrijfsopleidingen. Voor de HBO- opleiding wordt samengewerkt met NHL Stenden Hogeschool.

Bijna 100%

Het afgelopen jaar vroeg om een flexibele inzet van alle studenten, doordat ze online les hadden. Om toch nog bij te scholen, waren de studenten fysiek aanwezig. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat het slagingspercentage nog steeds bijna de 100 procent aantikt. De vier studenten die uitlopen, zullen in het najaar van 2021 hun diploma behalen.

Diploma-uitreiking is dit jaar extra speciaal voor DEEN omdat dit de allerlaatste editie is. DEEN is verkocht aan Albert Heijn, Vomar en DekaMarkt. De 22 studenten die nog het laatste jaar MBO4 moeten doen, worden opgevangen door dezelfde docenten van DEEN en zullen versneld hun diploma mogen behalen in hetzelfde traject. Ze werken gemengd bij de nieuwe formules, maar zullen samen als klas hun diploma Manager Retail in februari behalen.

Beste praktijkopleiders

Tijdens de diploma-uitreiking werden de beste praktijkopleiders extra in het zonnetje gezet. Clint Slot uit DEEN Middenbeemster, Ronald van der Hout uit DEEN Zeist en Stefan Lodewijks uit DEEN Van Baarstraat Volendam kregen tijdens de diploma-uitreiking de speciale Gijs Otten Award voor de beste praktijkopleider DEEN. Zij ontvingen deze award voor hun begeleiding aan de studenten.

“Opleiden heeft altijd centraal gestaan bij DEEN” stelt de supermarktketen in haar nieuwsbericht. “De eigen kweekvijver maakt interne doorstroom mogelijk. Dit betekent dat leidinggevende en specialistische functies worden opgevuld door DEEN collega’s en er veel ruimte is voor ontwikkeling binnen de winkel, het distributiecentrum en het hoofdkantoor. Hier zijn wij als bedrijf ontzettend trots op.”

Founding partners: