De Talentpool Nederland zet de wereld van werving op z’n kop!

talentpoolnl
0

HOORN – Michiel Martens van De Selectie is een jaar geleden gestart met een pilot om samen met bedrijven uit de regio het werkzoekend talent in één regionale talentpool te bundelen. Deze samenwerking bleek al snel een groot succes en diverse matches zijn gemaakt tegen minimale kosten. Het succesproject gaat nu zelfstandig als startup verder onder de naam ‘De Talentpool Nederland’. Een vernieuwend en duurzaam initiatief dat de wereld van de werving van personeel op z’n kop gaat zetten!

“Ik ben geïnspireerd door verschillende technische klanten waarmee ik dagelijks samenwerk en die op zeer innovatieve wijze bezig zijn om overtollige energie, warmte of koude op te slaan en slim te gebruiken op een andere plaats of moment. Op deze manier maak je maximaal gebruik van het potentieel en gaat er niets verloren. Bij het werven van personeel gaat er in de praktijk ontzettend veel potentieel verloren. Van alle sollicitanten wordt er uiteindelijk maar eentje aangenomen, de rest valt af. Ontzettend jammer dat al dit afgewezen talent niet wordt ‘hergebruikt’ vinden wij. Wij gebruiken onze talentpool als buffer waarin afgewezen sollicitanten worden opgevangen en zij krijgen een nieuwe kans bij andere vacatures, wij noemen dat ‘circulair recruitment’. Onze regionale talentpool zit dus barstensvol met mensen die actief op zoek zijn naar werk en wordt gevuld door alle bedrijven die inmiddels zijn aangehaakt bij dit succes. Samen werken en samen werven noemen wij dat!”

Elke regio talentpool

Het is ons doel dat wij dit succes door heel het land gaan uitrollen, vandaar de naam De Talentpool Nederland. Wat ons betreft heeft elke regio straks een eigen talentpool en de eer is aan West-Friesland om als eerste regio af te trappen met zijn eigen talentpool op basis van circulair recruitment. De Talentpool West-Friesland is al flink gevuld en inmiddels is in Zwolle ook een talentpool opgestart, dus de volgende stap om Nederland te veroveren is gezet.

Het wordt tijd dat we de traditionele markt van commerciële arbeidsbemiddeling (uitzendbureaus, werving & selectie, detachering en headhunters) eens goed wakker schudden. Ze vragen vaak een torenhoge vergoeding voor hun diensten en houden hun machtspositie in stand door het claimen en afschermen van talent. Wij gaan het helemaal open gooien door samen te werken met de bedrijven en werkzoekenden en door 100% transparantie te bieden. De Talentpool Nederland is een duurzaam bedrijf met maatschappelijk verantwoord ondernemen in de kern, wij hebben niet als doel om hier veel geld mee te verdienen. Je merkt aan de reacties bij bedrijven en werkzoekenden dat ze toe zijn aan een andere benadering, ze zijn dat geduw en getrek van de commerciële bureaus vaak zat.”

Meer informatie op www.detalentpool.nl.

Founding partners: