Clusius opleiding Voeding wint Impactprijs Groen Onderwijs

Clusius Voeding wint Groen Impactprijs 2022
0

ALKMAAR – Afgelopen maandag 16 mei 2022 mocht de mbo-opleiding Voeding van het Clusius College in Alkmaar met de All You Need is Food Tour de Impactprijs Groen Onderwijs in ontvangst nemen. Studente Voeding & Voorlichting, Marit Hoogcarspel en Sil de Weerd van Beter (W)eten voorlichtingen namen de prijs (een cheque t.w.v. € 2.500,-) in ontvangst. Een mooie opsteker voor de drie mbo-opleidingen Voeding die het Clusius College aanbiedt en waar nog plek is voor nieuwe studenten die komend schooljaar met de opleiding willen starten.

De Impactprijs Groen Onderwijs van GroenPact is er voor innovatieve projecten, onderzoeken en start-ups die op een of ander manier impact hebben op voedsel, klimaat, en/of leefbaarheid. Alle vernieuwende initiatieven (groot én klein) die laten zien hoe belangrijk groene oplossingen zijn, maken kans. De All You Need is Food Tour werd van de in totaal 10 genomineerden gekozen als de winnaar van deze mooie en eervolle prijs.

All You Need is Food Tour

Met een glimmende foodtruck bezochten studenten, oud-studenten en docenten van de opleiding Voeding van het Clusius College de afgelopen twee jaar de schoolpleinen van vo-scholen in de regio Noord-Holland. Leerlingen konden in een periode waarin open dagen door coronabeperkingen niet mogelijk waren toch kennismaken met de opleiding Voeding. Daarnaast was er aandacht voor het eten van de toekomst en werd het belang van duurzame en gezonde voeding uitgebreid toegelicht. De All You Need is Food Tour werd vanuit het project NH Food georganiseerd door het Clusius College in samenwerking met (Beter) Weten Voorlichtingen.

Meet the Foodies

Voeding is de basis voor alles en iedereen en de voedingsindustrie is een spannende hightech wereld die volop in beweging is. Kwaliteit, voedselveiligheid en voorlichting over een gezonde levensstijl zijn hierbij belangrijke onderdelen, die je terugziet in de drie opleidingen die het Clusius College op het gebied van voeding heeft. De opleiding Voeding bestaat uit een gezamenlijk basisjaar gevolgd door een specialisatie in de richting Voeding & Kwaliteit, Voeding & Technologie of Voeding & Voorlichting.

Interesse? ‘Meet the Foodies’ en kom kijken of een opleiding Voeding wat voor je is op de extra open dag voor deze opleiding op 15 juni van 16.00 – 19.00 uur op de Clusius-locatie in Alkmaar (Drechterwaard 10). Aanmelden is niet nodig. Meer informatie over de opleiding vind je ook op www.clusius.nl/mbo en daar kan je je ook direct aanmelden voor de opleiding en na de zomervakantie meteen starten.

Founding partners: