Medewerkers Omring leren zorgtechniek in e-Skillslab

Rechtenvrije foto innovatie Omring (CRDL)
0

Andijk – Woonzorglocatie Sorghvliet in Andijk heeft een regionale primeur. Op 12 maart opent op deze locatie het eerste e-Skillslab van Omring. Daar kunnen medewerkers Omring hun vaardigheden met zorgtechnologie oefenen en verbeteren.

Ervaring opdoen

“E-health en zorgtechnologie zullen het werk in de zorg ingrijpend veranderen,” legt adviseur leerprogramma’s Marja Pappot van Omring uit. “Veel zorgverleners zien daar tegenop. De meesten hebben het in hun opleiding niet of nauwelijks meegekregen en vinden zichzelf helemaal niet handig met moderne technologie. In het e-Skillslab kunnen ze onder begeleiding oefenen en ervaring opdoen, zonder dat er een cliënt op ze zit te wachten of er iemand op hun vingers kijkt.”

Voorbereiden op de toekomst

De keuze voor Sorghvliet is niet toevallig. Locatiemanager Sjon Kuipers: “In september openen we in Andijk een gloednieuw zorgcentrum. Daar gaan we veel meer gebruik maken van technologie, bijvoorbeeld in de vorm van leefcirkels en domotica. Bewoners kunnen we daarmee het maximum aan vrijheid bieden, terwijl we tegelijk onze medewerkers ontlasten. Het e-Skillslab bereidt medewerkers voor op deze toekomst.”

Zorgtechnologie

De komende maanden wordt in Sorghvliet een wisselend aanbod aan zorgtechnologie uitgestald in een speciale oefenruimte, steeds rond een ander thema. Er worden lessen en workshops aangeboden en medewerkers (en ook leerlingen en vrijwilligers) kunnen oefeningen doen waarmee ze de technologie steeds beter in de vingers krijgen.

Founding partners: